30 Aralık 2016 Cuma

E-Sigara Kültüründe İşe Yarayacak İpuçları ...

E- Sigara Kullanımında Sizlere Faydalı Olabileceğini düşündüğüm bir ALINTIDIR ...


  
Telinizi Hazırladıktan Sonra Ateşleyin



Telinizi atomizere kurduktan sonra ateşleme düğmesine 3 saniye basarak bırakın. Bu işlemi 4 defa tekrarlayın. Buradaki amaç tel üzerindeki zararlı katmanı ısıtarak dumanlaştırmaktır. Kesinlikle ortaya çıkan dumanı solumayın. Teli ateşleme işleminde fazla ısıtmaktan kaçının. Fazla ısınması durumunda teliniz hamurumsu bir kıvam alır.


Pamuğu Likitledikten Sonra 3 ila 5 Dakika Arası Bekleyin



Pamuğumuzu likitledikten sonra 3-5 dakika arasında bekletin. Likitledikten hemen sonra ateşlenmesi durumunda pamuğun hala kuru olan kısımları ateşlemeden dolayı yanabilir. Bunu önlemek için her kurulumda bu işlemi gerçekleştiriniz.


Peş Peşe çekimden kaçının!



Elektronik sigara kültüründe bir deyim vardır. "emzik gibi içmek" bu deyimin anlamı sürekli elektronik sigarayı kullanmaktan gelir. Burada dikkat etmeniz gereken peş peşe çekimden kaçınmak. Bunun 2 nedeni vardır.

1-) Pamuğun tanktan likit emilimi için geçmesi gereken bir süre vardır ( Bu pamuklamanıza göre değişiklik gösterebilir). O sürenin tamamlanmaması halinde üst üste yapacağınız çekimlerde pamuğunuzu yakabilirsiniz.

2-) Yaşayan organizmalar olduğumuz için vücudumuzun oksijen ihtiyacı vardır. Önemli olan keyif almaktadır. Vücudumuzu oksijensiz bırakmak değil.


Pamuğu Likitlerken Ne çok Likit, Nede Az Likit



Pamuğumuzu likitlerken tam ayarında olmasına dikkat etmeliyiz. Likitin pamuğa aktarımını sağlarken gözlemleyin. Pamuğun artık likit emilimi çok yavaşlamış ise orada bırakın. Fazla likitlenmesi halindeki ilk çekimlerde ağzınıza likit gelme olasılığı vardır. Az likitlenmesinde ise ateşlemede pamuğun yanma olasılığı vardır.


Birleşik Sarım Yerine Aralıklı Sarımı Tercih Edin



Pamuğun tel içerisinde rahat etmesi bizlerinde daha çok keyif alması anlamına gelir. Aralıksız sarımlarda pamuğun belirli bir kısmına yüksek bir ısı veririz. Bu durumda sadece pamuğun küçük bir kısmı kullanılır ve kullanılan kısmıda çabuk tahriş ederiz. Aralıklı sarımda ise pamuğun büyük bir kısmı kullanılır ve kullanılan kısımında rahat likit alışverişi yapmasına olanak sağlarız.

Hava Kanalındaki likiti Temizleyin



Atomizerden çıkıp modumuza doğru gelen ve hemen ardından elimize bulaşan bir akıtma durumunu kimse yaşamak istemez. Ne kadar iyi pamuklama yaparsak yapalım kullandığımız bir sıvıdır ve bu sıvı zamanla hava kanalına doğru birikir, istenilmeyen bir durum yaşatır bizlere. Bunu önlemek için resimdeki şekilde hava kanalarının etrafına bir peçete dolayarak drip tipten hafifçe üflememiz gerekmektedir. Bu sayede hava kanalarında toplanmış olan likitleri dışarıya çıkarmamız mümkündür.

Drip Tipinizi 2 Saate Bir Temizleyin



Elektronik sigara çalışma prensibi, elektrik gücünün telden geçerken karşılaştığı dirençten dolayı ortaya çıkan ısı sayesinde likiti buharlaştırmasına dayanır. Bu durumda buharın soğuması halinde sıvı formuna geri döner. Bu durumda drip tipimizinden yanma odasına ve drip tip bağlantısını sağlayan boruya, zamanla soğuyan buhardan dolayı sıvı birikir. Bu sıvı yapacağımız çekişte istenmeyen bir şekilde ağzımıza gelerek bizleri rahatsız edebilir. Bunu önlemek için her 2 saate bir resimde gösterilen şekilde temizliğini yapmanız gerekmektedir.


Atomizer Temizliğinizi Sık Sık Yapın



Hem sağlık hemde lezzetli bir buhar deneyimi için atomizer temizliği çok önemlidir. Her kurulum öncesi atomizerinizi temizleyin. Peki atomizer temizliği nasıl yapılır.

1-) Basit temizlik olarak tabir edilen ılık su altında ortalama olarak 3 dakika tutularak yapılan temizlik, her kurulumdan önce tavsiye edilir.


Her 10 Günde Bir Yapılması Tavsiye Edilen Temizlik Yöntemleri

1-) Etil alkol tercih edilen ve etkili bir atomizer temizleme yöntemidir. Öncellikle etil alkol bir kaba doldurulur. Daha sonra atomizerin tüm parçaları sökülür ve etil alkolün içine konur. 10 Dakika bekletildikten sonra kesinlikle bir eldiven veya maşa yardımıyla parçalar toplanıp güzelce bir durulanır.

2-) Sirke ile temizleme yöntemide tavsiye edilen bir temizleme yöntemidir. Bir kaba sirke doldurulur ve etil alkolde olduğu gibi atomizerin tüm parçaları sökülüp kaba konur ve 2 saat bekletilir. Daha sonra parçalar toplanır. Parçaları toplarken eldiven veya maşa kullanmanız daha uygun olacaktır. Daha sonra ılık suda iyi bir şekilde durulanır ve işlemimiz tamamlanmış olur!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder