18 Ekim 2016 Salı

E-Sigara İçin LG HE2 IMR

Merhaba, e-sigara piyasaya çıktıktan sonra eskiden led fenerlerde ve benzeri yüksek anlık akım gerektiren cihazlarda kullanılan 18650 pilleri de insanlar tarafından ilgi görmeye başladı. Eskiden herhangi bir elektronikçide bulamayacağınız bu piller, şimdilerde neredeyse bakkallarda bile satılacak. 

Fakat, bu piller bizim normalde kullandığımız alkalin pillere nazaran yeri geldiğinde ve yanlış kullanımlar sonucunda patlamalara ve yaralanmalara sebebiyet verebiliyor. Bu sebepten, böyle durumlara karşı korumalı olan IMR pilleri tercih etmekte yarar var. Bu gün sizlere geçenlerde aldığım LG HE2 IMR 20A / 35A 2500 Mah. 18650 pilleri tanıtacağım.



Dahili bataryaya sahip olmayan profesyonel e-sigaralar bu ve benzeri pilleri kullanıyor. Tek hücreli lithium pillerdir. Bu pilleri alırken dikkat etmemiz gerekenler;

Miliamper (Mah) kapasitesini gösterir. Basit olarak anlatmak gerekirse; 3000 Mah değerinde bir pil örneğin 500 Mah saatlik akım vererek 6 saat süreyle kullanılabilir.

Amper (A) ise pilinizin anlık akım değerini gösterir.

Bu pil 20A ile devamlı akım ve anlık olarak' da 35 Amper akım sağlayabilir. Aynı zamanda çıkabilecek herhangi bir soruna karşın IMR teknolojisi ile güvenlidir. IMR piller e-sigara kullanıcılarının gözde pil türüdür. 

Neyse çok fazla teknik detaya girmeden özete geçeyim. Bu pilleri tanesi 3$ civarı yurt dışından aldım ve kargosu dahil bir fiyat bu yazdığım. Fakat Türkiye' de ortalama satış fiyatları 30 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Pilinizi sağlıklı bir şekilde kullanmak isterseniz birde şarj aletine ihtiyacınız olacak. Şarj aletiyle ilgili konuyu da bir sonraki yazımdan takip edebilirsiniz.

Piller tam kapasitelerini ortalama 5-6 deşarj ve dolum sonrasında göstermeye başlayacağı için, yeni pilinizi ilk kez şarj ettikten sonra "ne kadar az dayanıyor, nasıl pil bu" demeyin. Pilinize bir şans verin : )). 

Beni takip etmeyi ihmal etmeyin ve lütfen soru sormaktan çekinmeyin ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder